Prevenție dentară

Fiecare dintre noi își dorește un zâmbet sănătos și estetic. O dantură sănătoasă ne oferă mai multă încredere în noi și ne ajută să comunicăm fără probleme cu cei din jur. Dar acest zâmbet ideal nu apare peste noapte, este nevoie de consecvență în îngrijirea danturii.
Orizont Dent Stomatologie Constanta

Mai ușor să previi decât să tratezi

Un simplu control stomatologic odată la 6 luni, precum și igienizările dentare periodice și igiena dentară practicată acasă te pot scăpa de proceduri complexe, costisitoare, de durere dentară și de posibile complicații.

Te vom ajuta să ai mereu un zâmbet de care te poți bucura. În cadrul controlului stomatologic periodic, medicul poate depista orice semn al unor afecțiuni dentare aflate în stadiu incipient și poate să intervină minim invaziv pentru remedierea acestora.

Dacă aceste probleme nu sunt detectate și tratate, se poate ajunge la obturații de canal, intervenții chirurgicale sau chiar extracția dinților bolnavi și înlocuirea acestora cu implanturi dentare.

Detartrajul

Depunerile de tartru și placă bacteriană pot apărea la orice vârstă în lipsa unui periaj dentar regulat și dacă nu sunt îndepărtate pot duce la apariția cariilor, îmbolnăvirea gingiilor și chiar la pierderea dinților afectați. În cadrul unei ședințe de detartraj tartrul și placa bacteriană sunt îndepărtate de pe dinți.

Detartrajul ajută la:

  • diminuarea riscului apariției cariilor
  • previne dezvoltarea plăcii bacteriene
  • previne apariția retracției gingivale
  • diminuarea apariției bolii paradontale

Periajul profesional

În timp, placa bacteriană depusă pe dinți și în spațiile inaccesibile ale acestora nu mai poate fi îndepărtată prin simplul periaj făcut acasă și este nevoie de instrumente speciale. Periajul profesional vine în completarea igienei dentare făcute acasă și se realizează doar la cabinetul stomatologic de către medicul dentist.

Air flow

Cu ajutorul air flow-ului sunt îndepărtate tartrul, placa bacteriană resturile alimentare și majoritatea petelor de tutun, cafea și ceai de pe suprafețele dentare și din spațiul interdentar prin folosirea unei jet de apă, aer și bicarbonat de sodiu.

Nu uita, este mult mai ușor să previi decât să tratezi. Ai grijă de dantura ta acasă și odată la 6 luni (3 luni dacă ești fumător), te așteptam la noi în clinică pentru controlul periodic.