Pedodonție

Atunci când învățăm copiii să își protejeze dantura de la o vârstă fragedă, le oferim șansa să aibă un zâmbet sănătos, frumos aliniat și plin de încredere toată viața.
Orizont Dent Stomatologie Constanta

Ce este pedodonția?

Pedodonția este ramura medicinei stomatologice care se ocupă cu prevenția și tratarea afecțiunilor dentare a sugarilor, copiilor și adolescenților cu vârsta până la 18 ani.

Medicul pedodont urmează un program de studii suplimentar care îl pregătește să trateze și să comunice cu copiii în funcție de dezvoltarea fizică și mentală a acestora.

Pedodonția include atât tratamente specializate precum sigilarea dentară și fluorizarea dinților, cât și proceduri întâlnite și la adulți, precum endodonția și odontoterapia.

Când vizităm pentru prima oară medicul pedodont?

Se recomandă ca părinții să vină cu copiii în cabinetul stomatologic încă din momentul când erupe primul dințișor, adică în jurul vârstei de 6 luni. La această primă consultație, medicul va verifica dentiția celui mic și va purta o discuție cu părintele despre măsurile corecte de igienă dentară la sugari.

În continuare, cel mic poate veni o dată la 6 luni la controlul medical periodic pentru a deveni familiarizat cu cabinetul dentar într-un mod relaxat, lipsit de neplăceri sau traume.

Dacă se amână vizita la medicul pedodont până în momentul în care apare o carie, copilașul va asocia cabinetul cu durerea dentară și astfel poate căpăta o frică nefondată față de stomatolog.

Tratamentele pedodontice în cabinetul Orizont Dent

În cabinetul Orizont Dent, medicul pedodont adoptă o atitudine prietenoasă în tratarea copiilor, potrivită pentru vârsta lor. Punem accent pe educarea celor mici într-un mod distractiv și ilustrăm importanța igienei dentare vorbind pe înțelesul lor.

Părinții pot apela la clinica noastră pentru periaj profesional, sigilarea dinților împotriva cariilor, servicii de obturație canal, fluorizare, extirparea vitală și devitală, precum și extracția dinților temporari.

Toți medicii noștri sunt specializați în tratamente stomatologice nedureroase. Așadar, puteți fi siguri că cei mici vor avea o experiență plăcută în cabinetul Orizont Dent.