Odontoterapie

Cariile dentare sunt printre cele mai frecvente probleme dentare existente la nivel global. Lăsate netratate, acestea afectează structura dintelui, distrugând smalțul și pot duce la distrugerea nervului sau chiar la pierderea dintelui afectat.
Orizont Dent Stomatologie Constanta

Ce este odontoterapia?

Odontoterapia este metoda de tratare profesională a cariilor, a efectelor și complicațiilor acestora.

Reprezentând distrugerea structurilor dentare, mai exact a smalțului dentar și a dentiției, caria dentară este cea mai răspândită boală netransmisibilă.

Cauza apariției cariilor este reprezentată de acțiunea bacteriilor nocive care în condiții favorabile (igienă precară, umiditate, căldură) vor produce acizi capabili să demineralizeze și să slăbească rezistența acestor țesuturi. Netratată la timp, afecțiunea poate duce la infecții, sau chiar la pierderea dintelui infectat.

Primele semne ale apariției cariilor se manifestă prin dureri dentare, sensibilitate la rece, cald sau dulce, respirație urât mirositoare, colorații negre, gri sau maronii pe suprafața dinților afectați.

Prevenirea apariției cariilor

  • Periajul dinților de minim 2 ori pe zi timp de 2 minute
  • O igienă orală corectă prin folosirea periuțelor interdentare, aței dentare, dușului bucal sau a apei de gură
  • Controalele regulate la medicul stomatolog (o dată la 6 luni)

Tratarea cariilor la Orizont Dent

Primul pas al tratamentului implică îndepărtarea țesutului afectat, urmat de curățarea și igienizarea zonei. Ultimul pas este astuparea cavității cu un material ales împreună cu pacientul.

La Orizont Dent folosim materiale de ultimă generație pentru obturație, adaptate fiecărui caz în parte.