Endodonție sau tratamentul endodontic

Poate că un termen precum endodonție nu îți sună cunoscut, iar o căutare pe internet îți aduce mai multe întrebări decât răspunsuri.
Orizont Dent Stomatologie Constanta

Explicăm fiecare procedură

Confortul unui pacient ține foarte mult de înțelegerea în totalitate a intervențiilor sau tratamentelor medicale la care urmează să fie supus.

La Orizont Dent ne asigurăm ca fiecare pacient să înțeleagă pe deplin toate procedurile prin care urmează să treacă pentru a se simți în siguranță.

Ce este endodonția?

Endodonția este ramura stomatologiei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratarea pulpei dentare (“nervului”), a țesuturilor periradiculare, a obturațiilor de canal și a infecțiilor cauzate de cariile netratate la timp.

Scopul tratamentului endodontic este de a salva dintele și de a asigura o bună funcționare a acestuia.

Cariile dentare și afecțiunile paradontale sunt printre cele mai frecvente cauze ale inflamațiilor dentare.

Cele mai frecvente cauze ale inflamațiilor dentare sunt netratarea la timp a cariilor dentare și ale afecțiunilor parodontale. Prevenirea este extrem de importantă în salvarea dinților naturali, iar acest lucru îl vei obține doar prin tratarea cariilor dentare și a infecțiilor la timp! Altfel, infecția poate distruge țesuturile din jurul rădăcinii și poate duce la pierderea dintelui.

Tratamentul endodontic la Orizont Dent

Clinica noastră beneficiază de aparatură modernă ce vine în ajutorul medicilor noștri pentru realizarea unui tratament cât mai corect.

Cu ajutorul unui apex finder putem măsura lungimea canalului radicular pentru o precizie ridicată în diagnosticare. Curățăm canalul eficient și într-un timp mai scurt cu ajutorul endomotorului. Iar realizarea unei obturații etanșe se realizează prin sistemul de obturație la cald.

Toate acestea sunt realizate sub izolarea dintelui cu diga, pentru ca saliva să nu pătrundă în spațiul canalului radicular.