Fațete Dentare: Tot ce trebuie să știi înainte de prima consultație

Un zâmbet alb și strălucitor este accesoriul perfect pentru a te simți încrezător și a-ți evidenția stilul. Dacă te gândești să optezi pentru fațete dentare, citește în continuare pentru a descoperi dacă acestea ți se potrivesc, ce tip este ideal pentru nevoile tale și care sunt pașii necesari pentru a obține zâmbetul la care visezi.

Tipuri de Fațete Dentare

Există două tipuri principale de fațete dentare, fiecare având avantajele și particularitățile sale. Alegerea între acestea depinde de nevoile tale și de recomandările medicului dentist.

Fațete dentare din ceramică

Fațetele din ceramică sunt extrem de durabile și oferă un aspect natural, aproape identic cu cel al dinților tăi. Acestea necesită de obicei o șlefuire minimă a dinților pentru a asigura o aplicare perfectă și un rezultat estetic remarcabil.

Ceramica este rezistentă la pete, astfel încât zâmbetul tău va rămâne alb și strălucitor pe termen lung.

Fațete dentare din compozit

Fațetele din compozit sunt o opțiune mai accesibilă ca preț și pot fi aplicate uneori fără șlefuirea dintelui. Acestea sunt realizate dintr-un material compozit care poate fi modelat direct pe dinte în timpul unei singure vizite la dentist.

Deși nu sunt la fel de durabile ca cele din ceramică, fațetele din compozit oferă o îmbunătățire estetică semnificativă și pot fi reparate ușor în caz de deteriorare.

De ce să alegi fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt soluția ideală pentru a obține un zâmbet imaculat, fără decolorări sau pete. Acestea îți oferă posibilitatea de a alege nuanța perfectă pentru tine, asigurându-te că zâmbetul tău se potrivește perfect cu restul trăsăturilor tale faciale.

În plus, fațetele dentare pot corecta și alte imperfecțiuni ale dinților, precum fisurile, spațiile dintre dinți și alinierea inegală. Dacă ai mici imperfecțiuni care te deranjează, fațetele te pot ajuta să zâmbești cu încredere în orice situație.

Când nu sunt recomandate fațetele dentare?

Fațetele dentare nu sunt recomandate pentru toți pacienții. Dacă ai carii severe, boli gingivale avansate sau bruxism sever (scrâșnitul dinților), trebuie să tratezi aceste probleme înainte de a lua în considerare fațetele. Medicul dentist te poate ajuta cu recomandări personalizate ție.

Cum decurge tratamentul cu fațete dentare?

Tratamentul cu fațete dentare necesită de obicei 3 vizite în cabinetul stomatologic:

1. Consultația inițială: În această etapă, medicul stomatolog va evalua sănătatea orală și va prezenta opțiunile disponibile, oferind un plan de tratament personalizat în funcție de nevoile și dorințele tale.
2. Pregătirea dintelui și amprenta dentară: În a doua vizită, se pregătește suprafața dentară, care poate include șlefuirea minimă a dintelui. Se ia o amprentă precisă a dinților pentru a crea fațetele personalizate.
3. Aplicarea fațetelor: În a treia vizită, fațetele sunt fixate pe dinți cu un adeziv dentar special.

Un zâmbet fără imperfecțiuni este accesoriul perfect pentru orice ocazie! Programează o consultație la Orizont Dent și bucură-te de oferta noastră specială la fațetele dentare: 1390 lei / fațetă (redus de la 1750 lei / fațetă). Echipa noastră este pregătită să te ajute să obții zâmbetul pe care ți-l dorești!

Întrebări Frecvente

Cât rezistă fațetele dentare?

În funcție de material și de îngrijirea orală, fațetele dentare pot rezista până la 15 ani. Fațetele din ceramică au o durabilitate mai mare, de obicei între 10 și 15 ani, în timp ce fațetele din compozit pot dura între 5 și 10 ani.

Fațetele dentare se pot păta?

Fațetele din ceramică sunt foarte rezistente la pete, asigurându-ți un zâmbet imaculat pe termen lung. Fațetele din compozit sunt mai susceptibile la colorare în timp, însă o igienă orală adecvată și evitarea alimentelor și băuturilor care pătează ajută la menținerea aspectului lor.

Cu ce se lipesc fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt lipite cu un adeziv dentar special, care asigură o fixare puternică și durabilă. Adezivul este aplicat pe dinte și pe fațetă, apoi este întărit cu ajutorul unei lumini speciale pentru a asigura o legătură puternică.

Ce ai voie să mănânci după fațete dentare?

Imediat după aplicarea fațetelor dentare, este recomandat să eviți alimentele dure sau lipicioase pentru a preveni deteriorarea acestora. Alimente precum nucile, bomboanele dure și gheața ar trebui evitate.

pacientă cu zâmbetul pe buze în cabinetul stomatologic