Detartrajul cu ultrasunete: Curățare eficientă lipsită de neplăceri

Știm cu toții cât de dăunătoare este placa bacteriană pentru dantură, însă deseori nu ne încumetăm să programăm un detartraj din cauza fricii de durere în timpul tratamentului. Din fericire, în zilele noastre, aproape toate serviciile stomatologice se pot desfășura fără neplăceri, inclusiv detartrajul.

Cu instrumentele potrivite, un medic specializat poate curăța dentiția de tartru dentar, placă bacteriană și pete într-un mod complet nedureros. De aceea, cabinetul nostru are acum în dotare un nou echipament medical dedicat acestei proceduri, care folosește tehnologie modernă cu ultrasunete pentru a curăța în profunzime, asigurând în același timp confort optim pentru pacient.

Detartrajul cu noul aparat cu ultrasunete 2 în 1 Woodpecker PT-A

La Orizont Dent, căutăm constant soluții pentru a oferi tratamente stomatologice eficiente, dar lipsite de durere. Noul echipament medical din cabinetul nostru, aparatul de detartraj cu ultrasunete Woodpecker PT-A folosește tehnologia modernă și polizorul cu aer comprimat de ultimă generație pentru curățare profundă atât pe suprafața dentară vizibilă, cât și o curățare amănunțită sub gingie.

Detartrajul realizat cu aparatul de ultrasunete este mai rapid și lipsit de durere. Instrumentul se așează paralelel cu suprafața dentară, transmițând ultrasunete cu o viteză de 25,000 de rotații pe secundă. Vibrațiile sunt destul de puternice pentru a sparge tartrul acumulat, însă destul de delicate pentru a proteja smalțul dinților și țesuturile moi din cavitatea bucală.

Cu ajutorul aparatului de detartraj Woodpecker PT-A, în cabinetul Orizont Dent putem oferi un tratament eficient, complet personalizat de la caz la caz. Detartrajul cu ultrasunete și polizarea dinților cu aer comprimat pot fi folosite pentru:

  • Curățarea eficientă a dinților de placă bacteriană, tartru și petelor acumulate din cauza fumatului și/sau alimentelor pigmentate;
  • Curățarea dinților înainte de aplicarea unui aparat dentar fix, sigilarea dinților la copii sau începerea procesului de albire dentară;
  • Curățarea amănunțită a implantelor dentare;
  • Irigarea și curățarea canalului radicular;
  • Reducerea inflamației și sângerărilor gingivale;
  • Prevenirea bolii parodontale sau tratarea acesteia.

Detartrajul în cabinetul Orizont Dent

Medicii noștri recomandă realizarea unui detartraj o dată la 6 luni, iar în unele situații chiar și mai frecvent (spre exemplu, în cazul fumătorilor). Depunerea de tartru dentar poate duce la dezvoltarea și agravarea bolii parodontale, care rezultă, la rândul său, în pierderea permanentă a dinților. Astfel, îndepărtarea acestuia cu ajutorul unui detartraj periodic este la fel de importantă ca spălarea zilnică a dinților.

Orizont Dent este primul cabinet din Constanța care face parte din programul Clinici fără durere, demarat de Asociația Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România. Noul instrument stomatologic modern, experiența noastră vastă, cât și grija permanentă pentru confortul pacienților ne recomandă ca un cabinet stomatologic de încredere pentru o varietate de servicii, inclusiv prevenția dentară. Programează acum o consultație cu unul dintre medicii noștri și capătă din nou încredere în zâmbetul tău!

Cabinet Stomatologic Constanta