De ce ne dor dintii?

Home / Articole / De ce ne dor dintii?
De ce ne dor dintii?

Consultă stomatologul pentru soluții rapide și la îndemână!

Foarte mulți oameni resimt senzații de durere ale dinților atunci când se confruntă cu temperaturi calde sau reci. La nivelul cavității bucale nu se înregistrează în mod normal diferențe mari de temperatură însă lichidele cu temperaturi reci sau calde care intră în contact cu dinții pot provoca dureri sau disconfort. Atunci când gustăm o gură din cafeaua fierbinte, fibrele nervoase, stimulate brusc, nu au timp suficient să se adapteze și reacționează în mod dureros.

Aceeași diferență de temperatură se produce și în momentul în care gustăm înghețată sau băutură rece iar durerea se face resimțită poate chiar mai pregnant. Din acest motiv nu este indicat consumul simultan al alimentelor foarte reci cu cele fierbinți.

DUREREA ȘI SĂNĂTATEA DENTARĂ

Dacă dinții sunt sănătoși, senzația de durere poate fi inexistentă sau suportabilă și scurtă ca durată. Persistența durerii însă ne avertizează asupra unei posibile probleme pe care trebuie să o semnalăm medicului stomatolog. Acesta este practic și unul dintre rolurile fibrelor nervoase, să ne avertizeze atunci când apare un deficit sau un factor nociv și reprezintă un mecanism de apărare al organismului. Stomatologul poate rezolva problema prin aplicații de geluri cu fluoruri. Procedura este una foarte simpla și presupune aplicarea gelului într-o gutieră sau direct pe suprafața dinților. Rezultatele se simt după numai câteva ședințe însă controalele regulate sunt absolut necesare chiar și după dispariția sau ameliorarea simțitoare a durerii.estetica-faciala-constanta

TARTRUL DENTAR

Un element nociv pentru dinți și bine-cunoscut este reprezentat de depunerea de tartru. Tartrul este o acumulare de reziduri și săruri minerale pe dinți care se pietrifică. El constituie un suport ideal pentru microbii care distrug gingiile, provocând paradontoză. Detartrajul este una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a îmbolnăvirii gingiilor, însă după detartrajul ultrasonic poate apărea o sensibilitate la rece. Daca aceasta persistă o perioada lungă de timp, trebuie apelat din nou la medicul stomatolog, care va recomanda produse speciale pentru desensibilizare. Detartrajul este recomandat la fiecare șase luni pentru prevenirea .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Din 15 mai zâmbim din nou împreună

Am luat toate măsurile pentru ca pacienții noștri să fie în deplină siguranță și vă așteptăm cu drag din 15 mai când redeschidem clinica dentară Orizont Dent.
Folosim echipamente de protecție adecvate, triem pacienții înainte de intrarea în clinică și prelungim timpul între programări pentru dezinfecție.
 
E momentul să reîncepem să zâmbim!
 
Programează-te