DE CÂTE ORI E BINE DE FAPT SĂ MERGI LA CONTROL DENTAR?

Home / Articole / DE CÂTE ORI E BINE DE FAPT SĂ MERGI LA CONTROL DENTAR?
DE CÂTE ORI E BINE DE FAPT SĂ MERGI LA CONTROL DENTAR?

Suntem obișnuiți din diverse campanii publicitare sau pentru sănătate să întâlnim sfatul stereotipic de a fi îndrumați să mergem la control dentar o dată la 6 luni sau de minimum două ori pe an. Realitate este ca de obicei complexă iar un lucru cert este faptul că prevenția este importantă și mai puțin costisitoare, astfel că vizitele la dentist sunt recomandate în mod regulat chiar și persoanelor cu o stare de sănătate orală aparent bună. Spunem aparent pentru că există numeroase afecțiuni și riscuri ce pot evolua în timp fără simptome, ca și în cazul oricăror afecțiuni.
Încă din secolul trecut, medicii stomatologi au constatat faptul că sănătatea orală era destul de mult neglijată, fapt care a rezultat în accelerarea procesului de degradare dentară odată cu creșterea accesului la noi alimente și băuturi și noi metode de procesare a acestor produse. În plus, în acea perioadă nu existau ghiduri sau materiale informative cu privire la îngrijirea dinților sau consultarea preventivă la un stomatolog. Organizațiile internaționale pentru sănătate au stabilit astfel necesitatea impunerii unor standarde pentru prevenirea afecțiunilor dentare și au stabilit că o frecvență de două ori pe an este importantă pentru orice persoană.
În prezent se recomandă de asemenea vizite regulate la cabinetul stomatologic, chiar și de 3 – 4 ori pe an după o anumită vârstă sau în funcție de un anumit stil de viață având în vedere numeroasele afecțiuni asimptomatice. În această categorie sunt incluse cariile, afecțiunile gingivale și chiar cancerul bucal. Efectuarea unui consult stomatologic o dată la câteva este astfel cea mai bună măsură de a preveni afecțiuni care pun în pericol sănătatea și integritatea dinților și a gingiilor.
Printre persoanele cu cel mai ridicat risc de probleme de sănătate orală se numără fumătorii, diabeticii, persoanele cu un sistem imunitar slăbit și cele care suferă deja de afecțiuni gingivale. Programul urmat în ceea ce privește frecvența vizitelor la medicul stomatolog se poate schimba de-a lungul timpului, fiind influențat de stres sau anumite boli, sau dimpotrivă de evoluția favorabilă a sănătății orale însă aceste aspecte le poate stabili doar dentistul care vă consultă în mod regulat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Din 15 mai zâmbim din nou împreună

Am luat toate măsurile pentru ca pacienții noștri să fie în deplină siguranță și vă așteptăm cu drag din 15 mai când redeschidem clinica dentară Orizont Dent.
Folosim echipamente de protecție adecvate, triem pacienții înainte de intrarea în clinică și prelungim timpul între programări pentru dezinfecție.
 
E momentul să reîncepem să zâmbim!
 
Programează-te