Scanner intraoral – Amprenta dentară digitală și avantajele ei

La Orizont Dent, căutăm mereu să folosim metode noi de evaluare, diagnosticare și tratare a afecțiunilor dentare pentru a le oferi pacienților noștri servicii stomatologice lipsite de neplăceri.

Scannerul intraoral este cel mai recent instrument stomatologic introdus în cabinetul nostru, ce ne ajută să luăm o amprentă dentară digitală fără disconfort sau risc de reflux.

Cum funcționează scannerul intraoral?

Scannerul intraoral este un instrument portabil care emite un fascicul luminos pe suprafața dentară. Acesta este dotat și cu camere de înaltă rezoluție, care captează forma dentiției în funcție de distorsiunea luminii pe suprafețele dinților.

În plus, scannerul este capabil să colecteze și altfel de informații, precum culoarea exactă a danturii și forma ocluziunii dentare („mușcătura” sau modul în care se așează arcada superioară pe cea inferioară). Toate aceste informații ne ajută să ajungem la diagnostice corecte și să formulăm un tratament eficient pentru diferite tipuri de probleme stomatologice.

Scannerul trimite amprenta dentară către un software dedicat, ce creează o simulare 3D a danturii în timp real. Programul poate fi folosit mai apoi pentru a simula rezultatele anumitor tratamente dentare, precum cele de ortodonție sau implantologie dentară.

Amprentarea digitală cu un scanner intraoral durează aproximativ 5 minute, fiind necesare în jur de 2 minute pentru a scana fiecare arcadă și încă 1 minut pentru ocluzia dentară.

Care sunt beneficiile scanării intraorală?

Scanarea intraorală este cea mai bună metodă de amprentare dentară, având numeroase beneficii atât pentru pacienți, cât și pentru medici. Când comparăm această procedură cu amprentarea tradițională, se disting mai multe avantaje:

#1 Amprentarea digitală este mai confortabilă

Cel mai important beneficiu al scannerului intraoral este că nu este la fel de invaziv precum mulajul fizic, care creează disconfort și uneori activează reflexul de reflux.

#2 Amprenta dentară iese perfectă de fiecare dată

Datorită tehnologiei de amprentare digitală, rezultatul este mereu unul precis, care captează detalii fine uneori omise în cazul amprentării convenționale. Atunci când se folosește un mulaj fizic, pot apărea erori datorită amestecului de material sau mișcării în timpul amprentării.

În aceste cazuri, pacientul trebuie să treacă încă o dată prin procesul de amprentare. Așadar, folosind un scanner intraoral, evităm și disconfortul prelungit al pacientului cauzat de o amprentă suplimentară.

#3 Se poate printa un model 3D al dentiției

Pe baza amprentei dentară tridimensională din software-ul dedicat, putem printa și un model 3D al danturii scanate. Acesta ajută medicul să verifice potrivirea implanturilor dentare și aparatelor dentare fără revenirea pacientului în cabinet.

#4 Amprenta digitală se realizează mai rapid

Scanarea digitală este mai rapidă decât amprentarea tradițională, pentru că nu se mai dedică timp amestecării materialului de mulaj. De asemenea, deoarece amprenta dentară este mai precisă, este nevoie și de mai puține măsurători ale lucrărilor dentare. Astfel, chiar și durata întregului tratament se scurtează atunci când folosim un scanner pentru amprenta dentară.

Confortul pacienților noștri este mereu pe primul loc la Orizont Dent. Amprentarea digitală este doar una dintre tehnicile moderne pe care le-am adoptat în clinica noastră pentru a oferi servicii stomatologice fără neplăceri. Programează acum o consultație în cabinetul nostru și obține un zâmbet sănătos fără durere sau disconfort.

Cabinet Stomatologic Constanta