ALIMENTE CARE DĂUNEAZĂ DINȚILOR

Home / Articole / ALIMENTE CARE DĂUNEAZĂ DINȚILOR
ALIMENTE CARE DĂUNEAZĂ DINȚILOR

 Pentru o sănătate orală optimă sunt numeroase aspecte ce trebuie luate în seamă. Pe lângă îngrijirea zilnică și controalele regulate la cabinetul stomatologic, este bine să avem în vedere și faptul că anumite alimente, unele chiar și cu o reputați sănătoasă, pot dăuna destul de serios danturii consumate în anumite condiții sau cantități.

ALIMENTE CU MULTE ZAHĂRURI  Printre alimentele care dăunează cel mai mult sănătăţii dentare se află produsele alimentare pe bază de zahăr. Produsele alimentare dulci conţin o cantitate mare de zahăr, care poate provoca apariţia cariilor. Inclusiv produsele free-sugar sunt dăunătoare deoarece conţin îndulcitori.

CEAI ȘI CAFEA  Ceaiul şi cafeaua sunt bogate în acid tanic, care nu este benefic pentru sănătatea dinţilor. Acidul tanic din cafea are efecte asupra smalţului dinţilor și este posibil ca dinţii să îşi piardă mai rapid culoarea, îngălbenindu-se. Dacă luăm în considerare și faptul că ceaiurile și cafelele se consumă de regulă îndulcite, avem motive bune să limităm sau chiar să eliminăm ceaiul și cafeaua din consumul nostru regulat.

MURĂTURI ȘI CITRICE  Deși consumul de fructe și legume este foarte benefic sănătății întregului organism, anumite fructe dar și unele legume preparate și conservate într-un anumit mod pot face rău danturii. Murăturile conțin anumiți acizi care nu sunt benefici pentru sănătatea dinților, provocând durere persoanelor care suferă de sensibilitate dentară. De asemenea, citricele conțin și ele anumiți acizi care provoacă îngălbenirea dinților. Un consum moderat de citrice precum și spălarea dinților imediat după consumul acestora ar trebui să diminueze semnificativ riscurile acestora asupra sănătății dinților.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Din 15 mai zâmbim din nou împreună

Am luat toate măsurile pentru ca pacienții noștri să fie în deplină siguranță și vă așteptăm cu drag din 15 mai când redeschidem clinica dentară Orizont Dent.
Folosim echipamente de protecție adecvate, triem pacienții înainte de intrarea în clinică și prelungim timpul între programări pentru dezinfecție.
 
E momentul să reîncepem să zâmbim!
 
Programează-te