Cum afectează parodontoza implantul dentar?

Parodontoza este cea mai întâlnită afecțiune dentară din lume, ce poate avea un impact major asupra sănătății și aspectului dinților. Din multe puncte de vedere, pentru pacienții cu parodontoză implantul dentar este cea mai bună metodă de reconstrucție dentară.

Citește în continuare pentru a afla cum poți obține un zâmbet impecabil cu ajutorul implanturilor dentare chiar dacă ai parodontoză.

Am deja parodontoză: Implantul dentar mai este posibil?

Una dintre marile provocări atunci când vine vorba de parodontoză este pierderea osoasă care însoțește adesea această afecțiune. Parodontoza avansată poate duce la o scădere semnificativă a suportului osos necesar pentru ancorarea implantului, ceea ce complică procedura de inserție.

Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri de parodontoză, implantul dentar încă poate fi o soluție viabilă. Doctorul stomatolog poate evalua starea de sănătate a osului și a țesuturilor gingivale, oferind în primul rând un plan de tratament parodontal. Tratarea parodontozei și menținerea unei igiene orale riguroase sunt esențiale pentru a obține un implant de succes.

Care sunt etapele de tratament pentru parodontoză înainte de implant?

Orice tratament începe cu consultația de evaluare inițială, în care doctorul identifică severitatea parodontozei prin măsurarea adâncimii buzunarului gingival și examinează radiografia dentară pentru a detecta eventualele deteriorări ale osului.

În funcție de severitatea cazului, medicul stomatolog va oferi un plan de tratament personalizat. De obicei, doctorul va recomanda îndepărtarea plăcii bacteriene și tartrului acumulat, cât și tratarea infecției parodontale.

Dacă boala este avansată, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta țesutul inflamat sau deteriorat. După aceasta, se poate recurge la proceduri de regenerare a țesutului osos, cum ar fi transplantul de os sau utilizarea de materiale de regenerare.

Este necesară adiția osoasă dentară pentru implantul dentar?

Adiția osoasă dentară este adesea un pas esențial în pregătirea pentru un implant la pacienții cu parodontoză avansată. Având în vedere că parodontoza poate duce la pierderea de țesut osos, creșterea volumului și densității osoase prin augmentarea osoasă devine necesară pentru a asigura stabilitatea implantului.

Adiția osoasă dentară este un proces chirurgical prin care se adaugă os nou în zonele unde osul existent este insuficient. În contextul parodontozei, augmentarea osoasă nu are ca scop doar creșterea cantității de os, ci și îmbunătățirea calității acestuia.

Tratamentele adjuvante, cum ar fi terapia cu laser sau factorii de creștere, pot fi de asemenea luate în considerare pentru a spori succesul procedurii de adiție osoasă dentară și a implantului în sine.

Când este necesară scoaterea implantului dentar?

Din fericire, studiile arată că implanturile dentare după parodontoză au o rată de succes de peste 90% atunci când afecțiunea a fost tratată cu succes în prealabil.

Situațiile care pot necesita scoaterea implantului dentar la pacienții cu parodontoză includ infecțiile grave ale implantului, eșecul osului de a se integra corespunzător cu implantul sau reapariția parodontozei care compromite stabilitatea implantului.

După scoaterea implantului dentar, reevaluarea opțiunilor de tratament este crucială. În multe cazuri, cu o gestionare adecvată a parodontozei și restaurarea structurii osoase, încă te poți bucura de un implant dentar de durată.

Doctorii noștri sunt specializați atât în parodontologie, cât și implantologie dentară. Dacă te confrunți cu această provocare, te invităm în cabinetul stomatologic Orizont Dent pentru o evaluare detaliată și un plan de tratament personalizat.

pacientă cu zâmbetul pe buze în cabinetul stomatologic